LEKTA vlot van start

Op weg naar een CO2-neutraal Limburg

Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Mail Social
Terug naar het overzicht Provincie Limburg | Expeditie Ruimte - Pijl

De Limburgse Energie en Klimaat Transitie Aanpak (LEKTA) heeft een goede start gemaakt. Wat is LEKTA? En hoe kun je meedoen?

  • #Klimaat
  • #transitie
  • #duurzaamheid

LEKTA is een alliantie van Limburgse burgers, bedrijven, organisaties en overheden die hun duurzame krachten bundelen. Op 27 juni 2018 was de feestelijke lancering. Zo'n 150 koplopers van binnen en buiten de regio dachten die avond mee over manieren om Limburg duurzaam te veranderen. Met ons online magazine kun je de avond nogmaals beleven. 

De naam Limburgse Energie en Klimaat Transitie Aanpak zegt het al: het draait vooral om aanpakken. Samen in actie komen door bestaande initiatieven te bundelen en groter te maken, van elkaar te leren en nieuwe ideeën te laten uitgroeien tot succesvolle projecten. Samen op weg naar een CO2-neutraal Limburg.

Waarom LEKTA?

Het klimaatakkoord beschrijft hoe we als land de afgesproken CO2-reductie gaan realiseren. Met LEKTA ontwikkelen we ons tot een regio waar duurzaamheid geen doel is, maar een uitgangspunt. In alles wat we doen. Een echte transitie, vanuit de overtuiging dat we het met de huidige versie van onszelf niet gaan redden.

Meedoen

Onder de LEKTA-vlag draaien projecten, programma’s en pilots waarmee de duurzame ambities van de regio nadere invulling krijgen. Je kunt je bij LEKTA aansluiten. Je krijgt dan alle ruimte om mee te doen en mee te ontwikkelen. Dit kan door te mailen naar energie@prvlimburg.nl. Hier kun je ook terecht als je meer informatie over LEKTA wilt ontvangen.

Daarnaast blijven we de ontwikkelingen binnen LEKTA delen op dit platform. Dus kom regelmatig terug.

Kennis delen

Meer informatie:

Wil jij ook via Expeditie Ruimte je ervaringen delen?

Graag horen wij jouw ervaringen.
Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op.